Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Και πέρα απ’ τη μαύρη γραμμή.

Και πέρα απ’ τη μαύρη γραμμή.

                                         Γεωργίου Αθ. Δαλαμάγκα.
                                           Γιατρού Καρδιολόγου


Είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου να προσπαθεί πάντοτε να βελτιώσει τη ζωή του. Επιδιώκει να εργαστεί, να σταδιοδρομήσει, να μορφωθεί, να αποκτήσει περιουσία και υλικά αγαθά, ώστε να περιβληθεί με προσωπική δύναμη και να κερδίσει το σεβασμό των συνανθρώπων του. Καμιά φορά όμως, ύστερα από μακρόχρονες και επίπονες προσπάθειες, ύστερα από λαμπρή πορεία μιας καριέρας, ύστερα από μια πετυχημένη σταδιοδρομία, πάνω στην αποδοτικότερη ηλικία ενός ανθρώπου, πάνω στο ζενίθ της δόξας του, πριν προφθάσει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, να δρέψει και να γευτεί όλους τους καρπούς των κόπων του, τυχαίνει, στην πραγματική ζωή συμβαίνει συχνά, να αρρωστήσει από κάποια σοβαρή αρρώστια. Τότε είναι που φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, τότε καταλαμβάνεται από πανικό και αντιλαμβάνεται, ότι όλα είναι μάταια.
 Αν, ένα τέτοιο απρόοπτο και σοβαρό γεγονός δημιουργεί μεγάλα και ποικίλα προβλήματα σε έναν άνθρωπο, που δεν είναι γιατρός, τότε, πώς θα αντιδρούσε, πως θα αντιμετώπιζε  και πώς θα  ξεπερνούσε μια σοβαρή αρρώστια του, ένας γιατρός και μάλιστα ένας διάσημος γιατρός;  Ο συγγραφέας αυτό προσπάθησε να περιγράψει σ’ αυτό το βιβλίο, ενώ ανακαλύπτει ότι κανένας δεν μπορεί να μπει στη θέση του αρρώστου ούτε και ο καλύτερος γιατρός.
Αποδεικνύεται, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι λιποψυχούν και λυγίζουν, όπως λύγισε ακόμα και ο Θεάνθρωπος πάνω στο Σταυρό, όταν τον χλεύαζε και τον κορόιδευε ο όχλος.
Στην προκειμένη περίπτωση ο γιατρός θεραπεύτηκε χάρη στα σημαντικά επιτεύγματα της Ιατρικής Επιστήμης και στην αμέριστη συμπαράσταση της γυναίκας του. Η αγάπη του για την Ιατρική και η πίστη του στις δυνατότητές της ήταν αυτά, που τον στήριξαν να τη σπουδάσει (μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες) και να την υπηρετήσει με επιτυχία. Την γυναίκα του την αγάπησε παράφορα και την πίστεψε, ύστερα από μια τυχαία γνωριμία τους, κολυμπώντας προς τη μαύρη γραμμή μιας καταπληκτικής σε ομορφιά θάλασσας. Η αμοιβαία αγάπη της, η  ψύχραιμη και σταθερή στάση της σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, αλλά κυρίως στη διάρκεια της φοβερής αρρώστιας του, επιβεβαίωσε, ότι η αρχική και βιαστική επιλογή του δεν ήταν λαθεμένη.  


                                                       

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου